Örömmel köszöntelek honlapunkon!

Mi a győri pedagógusok azon kis csoportja vagyunk, akik látnak, hallanak és beszélnek!

Nem, nem a “három majom” vagyunk! Nem is a “mindegy, csak balhé legyen” csapata! És biztosan nem “pártkatonák” vagyunk!

Kik vagyunk?

Pedagógusok vagyunk. 

A szó az eszközünk. Sajnos a közéletben ennek egyre kisebb a szerepe. Értelmét vesztette. Csak mondjuk, de egyre kevésbé értjük is! Alig figyelünk a szavak jelentésére, hogy mit fejeznek ki, vagy mi van mögöttük. Így van ez magával a pedagógus szóval is. Amikor kimondjuk, ma inkább egy ellenségkép társul a szóhoz. Ellensége a szülőnek, a diáknak, a mindenkori kormánynak, és úgy általában mindenkinek. Egy olyan emberfajta, aki állandóan panaszkodik, sír-rí, mert úgy érzi, hogy  kevés a fizetése, sok a munkája, nincs megbecsülése, állandóan sérülnek a jogai, még a diákja is szemtelenkedik vele, a szülő úgy beszél vele, minta a kapcaronggyal, a főnökei kihasználják, …

Igen, ma ezt társítjuk a pedagógus szóhoz, ilyennek látszunk! És gy kicsit ilyenek is vagyunk. Ezek is a jellemzőink, de…

De! De, hogy valójában ki is a pedagógus, azt kell az emberekbe sulykolni! Azt mindenkinek magának kell megtapasztalni!

Mi úgy gondoljuk, hogy a pedagógus az az emberfajta, akire fel lehet nézni! Aki mindenét másnak adja. Viselkedésével, tetteivel példát mutat, tudásával mások tudását növeli, kvázi nekik adja, és adja a jó szót, a vigaszt, az emberséget is. Mi ezekért a pedagógusokért – és nem csak a tanári munkát végzőkért- szeretnénk tenni. Azt szeretnénk, ami egyébként általánosan elfogadott elv: azt kapjuk amit megérdemlünk.

Mi úgy gondoljuk, hogy a pedagógusok nagy többsége megérdemli a pedagógus megnevezést. De úgy látjuk, hogy a vele járó megbecsülést már nem. És itt nem csak az anyagira, hanem az erkölcsi megbecsülésre is gondolunk.

Mi ezért vállaltuk fel a pedagógus érdekeinek képviseletét. És, mint minden területen, nekünk ebben is példát kell mutatni!

E honlap két célt szolgál. A magyar emberek tájékoztatását, hogy reális pedagógus-képük alakulhasson ki bennük, és a tagjaink munkájának segítését.

Reméljük mindkettőt pedagógushoz méltón sikerül végeznünk!

 

 

Köszöntő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük